Jurjendejong.comPosts door Jurjen de Jong

Stageplaats St. Maarten in the pocket :D  19 07 2007, 22:01

Categoriën: Stage 2007

Yes yes…. Eindelijk is het dan zover! De hoop was al bijna opgegeven maar nu is het dan uiteindelijk toch gelukt, een stageplaats op de altijd prachtige Nederlandse Antillen. Het oorspronkelijke plan was om op Curaçao te gaan stagelopen samen met een klasgenoot van mij, maar dit wou niet echt vlotten. We hebben toen maar besloten om ons meer te gaan richten op St.Maarten. Via wereldstage Curaçao kwamen we in contact met wereldstage St. Maarten waar Georgette Leutscher flink haar best heeft gedaan om voor ons een stageplek te vinden.

En dat is nu dus gelukt! Begin september gaat de trip niet naar Curaçao, maar naar het uiteraard ook schitterende St. Maarten. Jammer maar helaas moet ik wel alleen die kant op , omdat mijn klas/reis genoot geen plek heef kunnen vinden… Maargoed, dat komt allemaal wel goed.
 

Ik zal vanaf begin september tot begin januari stage gaan lopen bij notariskantoor Schaepman & Speentjens. Hier zal ik mij gaan bezighouden met de aspecten van de onroerend goed praktijk (transport, hypotheken, splitsing in appartementsrechten), de vennootschapspraktijk (oprichting van vennootschappen en stichting particulier fondsen), de oprichting van stichtingen en verenigingen en misschien enkele aspecten van het personenrecht. Ik heb er in ieder geval super veel zin in, en kan haast niet wachten om over 6 weken in dat vliegtuig te stappen!

Op dit moment zijn zo goed als alle zaken geregeld, tenminste het papierwerk. Tsjonge jonge… nooit gedacht dat er zoveel bij kwam kijken. Maar gelukkig is dit allemaal voor de vakantie (morgen vertrek ik naar Rennesse om alvast wat voor te bakken :p) nog goed gekomen. Ik zal vanaf nu proberen om op deze site jullie regelmatig op de hoogte te houden van mijn avonturen, maar verwacht geen dagelijkse verhalen:p er moet natuurlijk ook gefeest/gekitesurft en stage gelopen worden! Mijn doel is om in ieder geval om de week voor een update te zorgen! Reacties kunnen in de comments onderaan het verhaal worden geplaatst, ik zou het erg leuk vinden om wat van jullie te horen dus schroom niet!

 
"Ik kijk er erg tegenop om hier te kitesurfen" :D :D

 

 MOVIE : Workum locals  24 05 2007, 18:06

Categoriën: movies

 

Check deze movie van de workum locals! helaas was niet iedereen aanwezig
tijdens het filmen ,maar genoeg actie. check it!!

->KIJK DIE MOVIE HIER<-sticked 2007  12 04 2007, 14:38

Categoriën: Nieuws


 Het 2e sticked kitesurf season opening is een feit! Dit evenement ,wat het begin van het kitesurf seizoen zou moeten inluiden, werd vorig jaar voor het eerst gehouden bij camping ’t Soal in Workum. Wat een succes was dat! Kitesurfen, Feesten & Gezelligheid is wat mij betreft de ideale combinatie.

 Ik had me dit jaar voorgenomen om het gehele weekend mee te pakken, dus van vrijdag t/m maandag maar helaas liet de wind het wat afweten. De week voor het evenement kleurden de grafiekjes van windfinder hopeloos blauw, oftewel niet veel meer dan 5-8 knopen wind. Zondag zag er gelukkig wat hoopvoller uit met 16 knopen Zuid west, dus zondagmorgen om half 8 lekker brak in de auto richting Workum.   

Aangekomen op het event terrein waren de sporen van de zaterdagavond duidelijk zichtbaar… overal slaperige halfdronken hoofden bezig met optuigen.  Het toppunt waren nog wel nog de beultjes Tijn en Annie die net ontwaakten uit hun “camper” (seat marbella)  met 2-persoons luchtbed.  Na hier en daar wat gepraat te hebben besloot ik het er toch maar op te wagen en mijn 13m2 op te pompen, er stond immers al een klein briesje wind.


topdrukte op workum......         foto: Buur © / www.kitesurf-photography.com

Het wonder van Workum contest stond gepland om 12uur, dus tijd zat om nog even te knallen.  Ondertussen werd de heat indeling bekend gemaakt en bleek dat ik gelijk de eerste heat al moest! In totaal waren er 32 deelnemers die verdeeld over 8 heats van 4 man hun kunsten moesten laten zien. De wind was tijdens heat #1 nog niet echt optimaal en de windsurf-gang vond het blijkbaar nodig om midden in het wedstrijdgebied aan te meren….  Maargoed aan het  einde van mijn heat hoorde ik dat ik gewonnen had en samen met nog iemand (naam vergeten) doorging naar de volgende ronde.


Kiteloop.....                              foto: BramB ©/ www.brambast.nl


 
Take off........                 foto : Buur© www.kitesurf-photography.com
 Even lachen voor de camera....
                                    foto : Sticked ©


railey.....                 foto : Buur © www.kitesurf-photography.com

Ondertussen werden de andere heats gevaren en het viel me op dat het niveau toch vrij hoog was. De handlle-passes en (pogingen tot) slimchances  vlogen ons om de oren! Vooral Workum locals Jelle Hak & Klaas lieten veel spektakel zien.  Klaas was dan ook één van de 4 riders tegen wie ik het in de volgende ronde moest opnemen. De wind liet zich wederom van zijn slechte kant zien, met mijn bijna 90 kg was het hard werken om überhaupt hoogte te lopen.  Genoeg power om iets te laten zien had ik helaas niet dus deze ronde was voor mij de laatste.  

Na het wonder van Workum stond de boardercross op de planning. De boardercross bestond uit een parcours van 4 boeien die één voor één  moesten worden “gerond” en wie vervolgens het eerste met de kite in de lucht en board in de hand op de kant stond was door naar de volgende ronde. De 1ste heat ging lekker en mocht samen met Thod door.  Ondertussen kakte de wind nog verder in , en het zag ernaar uit dat ik niets eens zou kunnen varen met mijn 13 meter. Gelukkig waren de heren van Best kiteboarding bereid om een 17 meter yarga pro af te staan voor het goede doel (Top!).
Heat #2 ging ik dan ook lekker gepowered van start, en wist ik zelf tot de koppositie door te dringen.
Op de finish ging het echter helemaal mis…. Iets te enthousiast sprintte ik naar het strand, waardoor mijn kite uit lucht donderde en ik werd gediskwalificeerd.

Gelukkig was er buiten de wedstrijden ook nog genoeg te beleven. Zo waren bijna alle merken wel vertegenwoordigd en konden de aapjes zich helemaal uitleven op de gigantische handllepass trampoline.  

Ook dit jaar weer een dikke pluim voor de organisatie! Was helemaal top!

Voor de foto's : Klik hier

 Minimum wind action  13 03 2007, 10:43

Categoriën: Nieuws

imageZondag 11 maart.

Weinig wind , weinig actie maar veel fun!
Voor de pics : klik hierWelkom  13 03 2007, 10:25

Categoriën: Nieuws

imageWelkom op Jurjendejong.com.
Deze site wil ik voorlopig gebruiken om foto's van mooie kitesessie te posten.
Daarnaast zal ik proberen om de site up-to-date te houden met mijn kite-avonturen.

Vanaf september zit ik, als het goed is, voor een paar maanden op curacao om te KITEN KITEN KITEN!!
en...... om stage te lopen. Ik zal dan proberen wekelijks hier een stageverslag met foto's bij te houden
voor het thuisfront en geintresseerden.