Jurjendejong.comPosts door Jurjen de Jong

Jungle tocht en cliffdiving  21 11 2007, 14:32

Categoriën: Stage 2007Het is inmiddels alweer eind November, wat betekent dat de helft van mijn tijd hier er alweer op zit. De tijd vliegt voorbij lijkt het wel. En weer heb ik me er niet aan gehouden om de site om de 2 weken up te daten, vergeef het mij! Op de één of andere manier denk ik steeds als ik mijn laptop uit'doe "owja ik zou ook nog een verhaaltje typen"
Wat er de afgelopen weken is gebeurd?.... vrij veel!  Natuurlijk is het weer nog steeds onveranderlijk prachtig, gemiddeld zo'n 30 graden en veel zon. Doordeweeks zie ik echter niet zo heel veel van dezon, alleen 's ochtends even en met een beetje geluk na het werk nog een paar straaltjes.

Iedere dag vertrek ik zo rond 7:15 met mijn kamergenoot richting Phillipsburg. Samen huren we een prachtig mooie Suzuki Vitara. Een heerlijke oude ragbak met meer dingen die het niet doen dan wel. Zo zit het dak met touwtjes vast en beide stoelen kunnen alleen plat naar achteren. Verder moet om de 2 dagen de rechtervoorband opgepompt worden en moeten we het het stellen zonder radio, airco of wat dan ook.  Maargoed het rijd en remt en kost geen drol, dus ons hoor je niet klagen
Onze stageplekken zitten in de hoofdstraat vrijwel tegenover elkaar, dus idealer kunnen we het niet treffen. De stage bij het notariskantoor gaat nog steeds erg lekker, elke dag is weer anders en maak je weer andere dingen mee en ontmoet je veel nieuwe mensen.
Rond 5u half 6 zit voor mij de werkdag er weer op en kunnen we stapvoets met het verkeer mee weer richtig ons appartement rijden. Na het werk is het eigenlijk gelijk al donker (6u half 7) dus zwemmen of surfen zit er niet in.


Weekends is het een ander verhaal! dan trekken we er lekker op uit om te gaan zwemmen/snorkelen/cliffjumpen of om de jungle in te trekken.  Yes... alles kan hier.
2 weken terug zijn we voor het eerst de Bergen rond St Peters (de plek waar we wonen) in getrokken. Eigenlijk totaal geen idee wat we konden verwachten zijn we met een kapmes en een voorraad water de tocht begonnen. Maar wat een avontuur zeg! Echt survivalen is het. Vaak moesten we met het kapmes onze weg vrij hakken. Hier een kleine impressie van deze geweldige dag. Al met al zijn we zo'n 4u onderweg geweest en hebben we zo'n 20-25 km gelopen. But.. it was worth it.


Afgelopen weekend samen met Maurice en een Amerikaanse gast wezen Cliffdiven bij Mullet Bay, Het principe van Cliffdiven is vrij simpel: Je zoekt een mooie rotspartij op, je schat de diepte van het water in, en je zet je verstand op nul om de duik te wagen. Daarna moet je weer zien dat je weer omhoog komt. Erg lastig kan ik je vertellen. Maargoed dit was ook geweldig om eens te doen. Foto's staan hier.


Jullie lezen het inderdaad goed... geen verhalen over prachtig mooie kitesurfavonturen. Dat klopt. 3 weken zijn er alweer voorbij gegaan met 3 windloze weekenden...MAARRRR.
Vanaf zaterdag gaat het weer helemaal los. Een dikke windkracht 5/6 komt deze kant op, dus dat word weer Fulltime knallen. Mijn onderwatercamera heeft het helaas na 3 dagen al begeven, ik kan nu alleen nog maar foto's maken, maar geen instellingen veranderen.
Opsturen naar de fabrikant (wat de enigste oplossing is) ging volgens de winkel zo'n 10 weken duren, en daar ga ik dus niet op wachten. Het is dus nog even afwachten wat de kwaliteit van de foto's word :)
Nou dat was het wel weer even voor deze week. Beloven dat er volgende week weer een up-date is doe ik niet, maar ik beloof wel dat ik mijn best ga doen!
Iedereen in Nederland veel sterkte in de kou en doe geen domme dingen tijden de "kuch" SUPERSTORM.


Adios

 Alweer bijna op de helft!  06 11 2007, 14:09

Categoriën: Links

Ja ja... het schiet op.   Ik heb in het rechtermenu weer wat mooie foto's geplaatst.
"foto's sxm waves".  Blog volgt nog :)   !!klikhierdan!!Foto's!!  19 10 2007, 4:44

Categoriën: Stage 2007

 

Het heeft weer even een tijdje geduurd, maar nu toch eindelijk weer een berichtje van Sint Maarten. Dat er zo’n lange tijd tussen heeft gezeten komt doordat het internet hier nogal vrij pauper is.  Het ene moment heb je een verbinding en het andere moment lig je er al weer af. Uploaden van de foto’s duurt dan ook tijden. EN ja… tijd over heb ik hier natuurlijk niet… Veel te drukJ    
  
Maargoed nu toch maar even doorgezet. Het leven gaat hier nog zijn gewone gangetje;  Doordeweeks van half 8 tot 4 werken en in het weekend lekker vrij. Nog steeds errug relaxt en natuurlijk prachtig mooi weer..... Caribbean style.  
Afgelopen weken zijn we ook een paar keer wezen snorkelen, dit kan ik echt iedereen aanraden die hier ooit eens komt. Bij little bay ligt er op zo’n 200 meter uit de kust een oude onderzeer. Erg mooi om te zien , want als je durft kun je zelf de onderzeer inzwemmen. Verder stikt het natuurlijk van de mooie visjes die om je heen zwemmen.Finaly dit weekend ook  weer volle bak kunnen kiten. Vrijdag lekker met mijn pa (want mij ouders zitten hier nu ook 2 weekjes) wezen knallen op le Galeon. En zaterdag met Maurice, een andere kiter hier in het appartementencomplex, ook naar le Galeon geweest. En wat genot is dat zeg! Heerlijk in de zwemshort over het helder blauwe water met onder je de visjes en het rif...genietenJ   Jammer genoeg gaat het dit weekend ook weer goed waaien dus maandag weer met spierpijn naar het werk...... tough life!  

Stage gaat ook nog erg lekker. Ik leer er erg veel en werken bij een Notaris geeft ook gelijk weer een hele andere kijk op het eiland, maargoed daar mag in helaas niet teveel over vertellen. Deze keer ook eindelijk wat foto’s! Hiervoor wil ik mijn ouders even hartelijk bedanken want ik ben zelf natuurlijk weer te laks/lui geweest om de camera mee te nemen en foto’s te schieten.  Zo heb ik een paar leuke plaatjes van de omgeving waar ik zit, van het strand, van het kitesurfen en van het uitgaan. Actiefoto’s van het kiten moet nog even op zich laten wachten want deze moeten nog worden ontwikkeld (onderwaterweggooifototoestel: leuk lingowoord!).

Nou dat was het wel weer zo’n beetje, de foto’s staan in het linkermenu onder “foto’s SXM”  of anders klik je maar gewoon HIER… scheelt weer tijd.

 the friendly island  28 09 2007, 1:35

Categoriën: Stage 2007


En alweer een week verder. Goh wat gaat die tijd hier snel! De week begint met maandag... dinsdag en BOEM het is alweer weekend:P  Vrijdag na het werk met zijn allen een biertje wezen drinken op de boulevard bij taluda’s. Erg gezellig met live muziek van de lokale reggeaband. Daarna nog een stuk wezen toeren over het eiland maar uiteindelijk zijn we toch weer in de Soggy dollar bar terrecht gekomen om daar tot de late uurtjes door te feesten.
Om zaterdagochtend dan gigantisch brak wakker te worden.. en wat doe je dan...?? JUIST naar het strand!  Mullet bay (van de foto’s van vorige keer)  is toch wel het meest relaxte strand, lekker rustig en superhelder water.
Zaterdagavond is, net zoals vrijdag, DE stapavond hier. Eerst gezellig een biertje bij het appartementen complex, en dan door naar de soggy’s en de blissard (discotheek).
Ook nu zal ik jullie weer besparen om ellenlange verhalen op te hangen, dus hier een paar leuke weetjes:

 

Wist je bijvoorbeeld dat:
    - Het heel normaal is dat de stroom uitvalt,   en dit ook gerust 2/3 uur kan duren.
    - Het op Sint Maarten aardig kan spoken (onweer,hoosbuien)
    - Na een regenbui het internet ook zomaar verdwenen kan zijn?
    - Hier per jaar (zoveel x) meer neerslag als in Nederland valt.
   - Maar dat het daarnaast gewoon altijd   prachtig mooi weer is.
    - Dat je voor 1 dollar (70 cent) het halve eiland over word gebracht.
    - Dat je hier geen auto kunt kopen ZONDER deuken.
    - Dat ze hier rijden als idioten.
    - Dat een pak boerenland yoghurt 8 dollar kost. En dat dit omgerekend zo’n 5/6 euro is?
   - Dat een biertje (flesje) in de solly dollar bar daarentegen maar 1 dollar kost (70 cent).
   - Je voor hetzelfde biertje in de blizzard 6 dollar betaald?
   - Dat het file-probleem niet alleen in Nederland voorkomt.
   - Dat je  “good running condition” bij de aanschaf van een auto niet al te  serieus moet opvatten.
     Ze bedoelen waarschijnlijk dat je ZELF een good running condition moet hebben voor zo’n 
     auto,  want met de meeste van de auto’s die zo te koop staan kom je niet ver (kappotte
     radiator,kappotte onsteking enz enz..)
   - Dat de dollar (t.o.v de euro) op dit moment bijna op 1.40 (??) staat , en je dus welgeteld 40% 
      meer dollars voor je euro’s krijgt.
    - Dat vrijwel alle “top notch” merken hier een eigen winkel hebben? Denk Ralp Lauren, Tommy
       Hillfinger en bijna alle dure juwelierszaken?
    - En dat deze shops taxfree zijn?

Nou dat was het weer even voor deze week, ook nu weer geen kitesurf-actie. De andere kitende stagair (maurice) is ook aangkomen, en als het weer een beetje meezit gaan we zaterdag lekker te surfen op Le Galeon. Fotocamera gaat mee uiteraard, dus wie weet komen er nog wat pics.
Binnenkort zal ik ook even een paar foto’s van het uit(out)gaan plaatsenJ

 

 

 Nou hier is ie dan....  17 09 2007, 3:48

Categoriën: Stage 2007

  De eerste update!  Door verschillende redenen heeft het even geduurd. Traag internet, uploaden wat maar niet wou lukken, maar hoofdreden was toch wel dat ik gewoon lui ben. Op dit moment zit ik nu precies 2 weken op Sint Maarten, en ik heb echt het gevoel dat de tijd voorbij is gevlogen. Zoveel gezien, zoveel beleeft.

De eerste dagen was het erg wennen aan het klimaat en de Caribische cultuur.
Want wat een verschil met Nederland zeg! Elke dag 30 graden verplicht je wel om “het wat rustiger aan te doen”. De mensen zijn hier dan ook erg relaxt. Zo is iedereen wel in voor een praatje en zijn ze ook oprecht geïnteresseerd in hoe het gaat en wie je bent.


De komende 5 maanden verblijf ik samen met nog zo’n 25 studenten in “Paula’s Country Inn”. Het appartement valt erg mee, zo deel ik samen met mijn roommate een keuken/slaapkamer/woonkamer/douche en wc. Er zijn wel studenten die het slechter hebben getroffen.


Na 3 dagen van zwemmen, zonnebaden,het eiland verkennen en relaxen was het dan eindelijk zover om een begin te maken aan de Stage. Zoals al eerder te lezen was loop ik stage bij een notariskantoor in Phillipsburg (zeg maar de hoofdstad). Ik werd gelijk al heel vriendelijk opgevangen door de baas/directeur Jan Schaepman. Na een korte rondleiding en kennismaking hebben we nog gezellig een biertje gedronken in 1 van de vele beachbars.  

Maargoed er zijn nu alweer anderhalve week  stage lopen voorbij, en ik moet zeggen dat het erg leuk werk is. Nu ben ik vooral bezig met het opstellen van verschillende soorten aktes, zoals aktes voor hypotheken,oprichting van N.V/B.V en transport. Beetje bij beetje begin ik door te krijgen wat hier allemaal bij komt kijken, en ik mag ook steeds meer doen. Volgende week ga ik samen met een collega bezig met het regelen van zogenaamde auctions, oftewel faillissementsveilingen.  


De  sfeer binnen het bedrijf is denk ik niet te vergelijken met een Nederlands bedrijf.
Maarja wat wil je ook als je met 15 Antilliaanse dames op een kantoor zit.  Erg gezellig , maar soms een groot kippen hok J.  Mijn stageplek zit trouwens 10 meter van het strand en midden in het centrum van de “tax free shops” winkelstraat.

Het kiten heb ik hier jammer genoeg nog maar 1 keer gedaan, omdat het nu “low wind seizoen” is. Maar wat een paradijs zeg om hier te kiten, helder blauw water van zo’n 25 graden dus lekker in de zwembroek knallen. Maargoed, ik heb kan nog zoveel vertellen over het leven hier maar dat zal ik jullie besparen. Dat komt allemaal de volgende weken wel. Enjoy the pictures!
De foto’s heb ik even in een aparte album gezet, want om 1 of ander manier kan ik ze niet op mijn album op deze site zetten. Hiervoor mijn excuses :P
Voor nu neem ik nog een lekker Carib biertje en kruip ik mijn nest in, de groeten aan iedereen aan de andere kant van de wereld en tot aan de volgende update. (hopelijk komend weekend.

foto's :  http://www.mijnalbum.nl/Album=ZW3TUCJJ