Jurjendejong.comPosts door Jurjen de Jong

filmpje kitesurfen  10 03 2009, 6:01

Categoriën: uncategorized


Test movie Bonaire from Jurjen de Jong on Vimeo.Gezaghebber, Bob Marley, Wereldkampioen surfen  05 03 2009, 1:17

Categoriën: uncategorized

Snappen jullie het nog? Ik niet! Uit deze 3 (okey….i know…5) woorden zou ik moeten kiezen voor een pakkende titel, maar ik denk dat ik uit luiheid alle 3 maar gebruik. Ik had mezelf voorgehouden om vandaag weer een samenvatting te geven van de afgelopen week, maar veel mooier is het om mijn belevenissen van vandaag hier neer te zetten. Wat ons vandaag ook weer overkomen is…

lees meer...


Fotooos!  03 03 2009, 14:13

Categoriën: Stage 2009

Aloha mensen.

Op DEZE LINK weer een aantal foto's van de afgelopen week, in de loop van deze week zal er ook weer een verhaaltje volgen over onze belevenissen en stage onderzoek. Houd het in de gaten ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Onze dagindeling  22 02 2009, 1:50

Categoriën: Stage 2009

Aloha,

Time is flying when ur having fun, tenminste zo beleef ik het een beetje. 15 dagen is het alweer geleden dat mijn Boeing hier op Bonaire landde. En wat gaat de tijd snel zeg.

Omdat ik van veel mensen vragen krijg over wat we hier nu allemaal doen op een werkdag, zal hier een proberen een indruk te geven.

Standaard gaat onze wekker om 8 uur ’s ochtends af, en meestal staan we dan ook vrij vlot naast ons bed. Na het ontbijt is het tijd om de pc’s op te starten en te bekijken wat er allemaal moet gebeuren. Aan het verslag werken, of er opuit trekken om informatie in te winnen. Zo zijn we deze week alweer bij verschillende instanties geweest om het één en ander te vragen.

Rond het middaguur nemen we vaak even een verfrissende duik bij Bachelor beach of bij het Windsock resort. Hier kun je echt fantastisch snorkelen. ’s Middags staat dan weer in het teken van ons onderzoek voor Helping Hands, wat overigens voorspoedig verloopt.

Zo rond een uur of 4 vinden we het dan meestal wel weer genoeg geweest, en trek ik er vaak op uit op nog even 2 uurtjes te kitesurfen bij Atlantis Beach. Bonaire is voor het kitesurfen echt een paradijsje, bijna altijd wind, en een super goede kitespot met vlak water en veel leven op en onder het water. Zo ben ik al een school dolfijnen en een springende zwaardvis tegengekomen, en het schijnt hier ook nog eens te stikken van de zeeschildpadden.

’s Avonds is het meestal wat koeler, en vaak gaan wij dan ook nog even bezig met het onderzoek. Het uitgaansleven is een beetje rustig zijn we achter gekomen, maar toch zijn er wel een paar leuke kroegjes waar het altijd gezellig is. Vrijdagavond zijn we naar Havana’s, het Casino en afsluitend Karels Bar geweest.

In mijn picasa webalbum heb ik weer een paar foto’s geplaatst, dus ik zou zeggen; check it!
Tenslotte iedereen hartstikke bedankt voor de leuke reacties, dit vind ik altijd leuk om te lezen J

Ayo

Van foto's eind week 2week 2 bonaire  16 02 2009, 0:21

Categoriën: Stage 2009


Aloha! Tijd voor een korte tussenstand van zaken (en vermaak). We zitten inmiddels alweer een aantal dagen op Bonaire, 9 om precies te zijn. En wat hebben wij nou eigenlijk gedaan en beleefd in die tijd? Nou…. Behoorlijk wat!

De eerste paar dagen zijn we opgetrokken met Erik, Christiaan en Dick (onze opdrachtgever van Helping Hands). Zij hebben ons zo’n beetje alle uithoeken van Bonaire laten zien. Bonaire is in vergelijking met Sint Maarten, waar ik vorig jaar zat, een stuk rustiger. Grofweg valt het eiland op te delen in 2 delen. Het bovenste deel in heuvelachtig en vrij groen, het onderste gedeelte daarentegen is vlak en een beetje kaal (afgezien van VEEL cactussen).

Wij zitten in het onderste gedeelte, zo’n 500 meter van het strand en het vliegveld en slechts 10 minuten rijden van de kitesurfspot. We hebben deze week dan ook snel snorkelsetjes aangeschaft, want de onderwaterwereld is echt supermooi hier. Heel veel koraal, en je wordt omringt door ongelofelijk veel, en prachtige vissen. Op de foto’s van deze week staan wel een paar mooie plaatjes van de hoe het eruit ziet. Klik op de link onder foto om de rest te bekijken.

Van bonaire week 2
Verder kun je hier goed; zeevissen, BBQen,  zwemmen, zonnen, uit eten gaan, stappen, terrasje pakken, rondtoeren in de auto, en natuurlijk kitesurfen (in willekeurige volgorde). Op 2 dagen na heb ik hier elke dag goed kunnen surfen, dus daarover zullen jullie mij niet horen klagen. Foto’s en video’s volgen nog wel eens, don’t worry.

Ook over onze afstudeer opdracht voor Helping Hands (www.helpinghands.nl) hoor je mij niet klagen. De eerste week stond vooral in het teken van het eiland verkennen, en een beetje uitvogelen waar we terecht kunnen voor informatie en vragen. Inmiddels zijn we alweer een stap verder en hebben we al veel informatie verzameld, en met enkele mensen gesproken over ons onderzoek. Wat opvalt is dat iedereen hier erg behulpzaam is! Zo hebben we uit verschillende hoeken al spontaan hulp aangeboden gekregen, erg handig als je hier nog onbekend bent.

Kortom, alles gaat goed! Het huisje is top, we hebben een prachtig uitzicht, goede internetverbinding, en als klap ook de vuurpijl ook nog eens een supertoffe buurvrouw en buurman (welke net als mij fanatiek kitesurfer is!). Nou ik hoop dat jullie al een beetje jaloers zijn, tenminste daar doe ik wel mijn best voor (geintje).

Volgend weekend zal ik proberen weer een aantal foto’s te plaatsen. Tot dan!

Ayo