Jurjendejong.com


Stageplaats St. Maarten in the pocket :D  19 07 2007, 22:01

Categoriën: Stage 2007

Yes yes…. Eindelijk is het dan zover! De hoop was al bijna opgegeven maar nu is het dan uiteindelijk toch gelukt, een stageplaats op de altijd prachtige Nederlandse Antillen. Het oorspronkelijke plan was om op Curaçao te gaan stagelopen samen met een klasgenoot van mij, maar dit wou niet echt vlotten. We hebben toen maar besloten om ons meer te gaan richten op St.Maarten. Via wereldstage Curaçao kwamen we in contact met wereldstage St. Maarten waar Georgette Leutscher flink haar best heeft gedaan om voor ons een stageplek te vinden.

En dat is nu dus gelukt! Begin september gaat de trip niet naar Curaçao, maar naar het uiteraard ook schitterende St. Maarten. Jammer maar helaas moet ik wel alleen die kant op , omdat mijn klas/reis genoot geen plek heef kunnen vinden… Maargoed, dat komt allemaal wel goed.
 

Ik zal vanaf begin september tot begin januari stage gaan lopen bij notariskantoor Schaepman & Speentjens. Hier zal ik mij gaan bezighouden met de aspecten van de onroerend goed praktijk (transport, hypotheken, splitsing in appartementsrechten), de vennootschapspraktijk (oprichting van vennootschappen en stichting particulier fondsen), de oprichting van stichtingen en verenigingen en misschien enkele aspecten van het personenrecht. Ik heb er in ieder geval super veel zin in, en kan haast niet wachten om over 6 weken in dat vliegtuig te stappen!

Op dit moment zijn zo goed als alle zaken geregeld, tenminste het papierwerk. Tsjonge jonge… nooit gedacht dat er zoveel bij kwam kijken. Maar gelukkig is dit allemaal voor de vakantie (morgen vertrek ik naar Rennesse om alvast wat voor te bakken :p) nog goed gekomen. Ik zal vanaf nu proberen om op deze site jullie regelmatig op de hoogte te houden van mijn avonturen, maar verwacht geen dagelijkse verhalen:p er moet natuurlijk ook gefeest/gekitesurft en stage gelopen worden! Mijn doel is om in ieder geval om de week voor een update te zorgen! Reacties kunnen in de comments onderaan het verhaal worden geplaatst, ik zou het erg leuk vinden om wat van jullie te horen dus schroom niet!

 
"Ik kijk er erg tegenop om hier te kitesurfen" :D :D