Jurjendejong.com


Gezaghebber, Bob Marley, Wereldkampioen surfen  05 03 2009, 1:17

Categoriën: uncategorized

Snappen jullie het nog? Ik niet! Uit deze 3 (okey….i know…5) woorden zou ik moeten kiezen voor een pakkende titel, maar ik denk dat ik uit luiheid alle 3 maar gebruik. Ik had mezelf voorgehouden om vandaag weer een samenvatting te geven van de afgelopen week, maar veel mooier is het om mijn belevenissen van vandaag hier neer te zetten. Wat ons vandaag ook weer overkomen is…

De dag begon zoals eigenlijk elke dag hier, vroeg opstaan, ontbijten op kantoor, computer opstarten en vervolgens aan de slag met ons onderzoek. Voor vanmiddag hadden we een afspraak staan met niemand minder dan de gezaghebber (burgemeester) van het eiland. Een beetje zenuwachtig waren we dus wel, maar aan de andere kant ook vol vertrouwen omdat we een paar goede gespreksonderwerpen hadden.

In ons nette kloffie komen wij dan ook ruimschoots op tijd aan bij het raadshuis, waar op de stoep en dikke Lincoln Signature staat geparkeerd. Wat een bak!

Na 10 minuten te hebben gewacht kwam er een breed lachende man naar buiten met om zich heen  (zo te zien) een paar belangrijke mensen. “Kijk daar is mijn volgende afspraak” zij hij, en hij vroeg ons of we het ook een probleem vonden om even met hem mee te rijden naar Jibe City (HET windsurfparadijs) waar hij eigenlijk ook moest zijn voor een afspraak. Wie een beetje bekent is met Jibe City snapt dat wij hier geen nee tegen konden zeggen. Mazzelpikken dat we zijn mochten we ook nog wel meerijden, in je raad het al, de voor de deur geparkeerde Lincoln. Lincoln signature

Onderweg werd al duidelijk dat wij ons om niets zenuwachtig hadden gemaakt. Wat een geweldige man deze gezaghebber! Bob Marley op de speakers, en lekker relaxt toeren naar de andere kant van het eiland. Tijdens de rit hebben we een erg goed gesprek gehad over ons onderzoek, de zorg op Bonaire en de nieuwe status van de Antillen. En natuurlijk konden wij onze ogen onderweg niet afhouden van het geweldig interieur van deze bak. Onderweg werden we dan ook meerdere malen vriendelijk begroet en bewonderend aangekeken.

Aangekomen bij Jibe City kregen we onze tweede verassing om de oren. De gezaghebber had hier namelijk een afspraak met een aantal mensen van Starboards, die hier waren voor een fotoshoot. Zo werden wij onder andere voorgesteld aan de 2 wereldkampioenen Freestyle windsurfen, 1 jongen en 1 meisje. Deze jongen komt van Bonaire, en hebben wij hier wel een aantal keer zien varen, wat een talent! Het meisje komt van Aruba, en heb ik dan al mee afgesproken om een keer mee te gaan surfen op de Fishermans Hut’s (Aruba).

Al met al een erg geslaagd avontuur, en ook erg leuk om met al die mensen kennis te maken. Op het moment van schrijven is het in Nederland zo’n 2u, dus iedereen zal wel weer op 1 oor liggen. Dat moment zal voor ons nog wel even duren vrees ik. Vanavond hebben we namelijk een soort van afscheidsfeestje op de planning in Havana’s & Karels Bar, van 2 studenten die morgen weer terug naar het koude kikkerlandje gaan.

Nou volgens mij heb ik nu alweer meer geschreven over 1 dag, dan dat ik normaal over 1 week doe. Tijd om te stoppen dus! Tot de volgende keer, en owja: leave a message! ;)Schrijf een opmerking

naam
opmerking

Prove you're human: 2 + 9

Opmerkingen

geen opmerkingen gevonden