Jurjendejong.com


Tussenstand van zaken

De vorige keer dat ik hier een verhaaltje neerzette, gebeurde dit vanuit de hangmat bij ons superrelaxte appartementje. Helaas deze keer geen hangmat, maar moet ik het doen met een strandbar met uitzicht op een helderblauwe zee en een flesje ijskoude Amstel Bright aan mijn zijde. Op zich ook niet verkeerd.

Dat we hier zitten heeft helaas wel een reden. De laatste weken hebben we namelijk vaker géén internetverbinding gehad dan wel, bovendien was de verbinding die we soms hadden vaak van korte duur (max 5 minuten), dus ja niet echt handig voor het werken aan de scriptie.

Gelukkig kregen we van iemand de gouden tip dat ze bij Moomba Beachbar een gratis internetconnectie hebben. Vandaar dus ook dat we hier nu zitten J

De afgelopen week is weer voorbij gevlogen, en als ik zo terug denk weet ik eerlijk gezegd ook niet meer alles wat we hebben gedaan. In ieder geval heb ik, na 2 weken rust, weer een paar keer op het water gestaan met mijn vliegertje. Op ongeveer 10min rijden van ons huisje is de dichtstbijzijnde kitespot, Fisherman’s Hut’s. De Hut’s liggen net voorbij de High Rise Hotels strip en doordat de wind over het land komt is het hier erg vlagerig. Qwa kiten dus niet echt ideaal, en ik hoop dat het vooral een kwestie van wennen is. Maar niet getreurd, aan de andere kant van het eiland is nog een kitesurfspot, Boca Grandi. Afgelopen zondag ben ik samen met Siem en mijn 2 vrouwelijke huisgenoten Marike en Steffanie hier dan ook naar toe geweest, en wat een lekker dagje zeg! Superconstante wind en helderblauw water waardoor je de witte zandbodem onder je door ziet schieten.

Zaterdag zijn we met een andere groep studenten op een trip gegaan op een “echt” piratenschip, de Jolly Pirates. De opzet was simpel, stop zoveel mogelijk studenten op een piratenschip, geef ze onbeperkt gratis rum, draai de hele tijd feestmuziek, en gooi ze zo nu en dan overboord met een snorkelset. Echt geweldig! Zeker een aanrader voor wie ooit nog een keer naar Aruba gaat. Verder hebben we het dit weekend lekker rustig aangegaan met uitgaan, een avondje thuis met de waterpijp is soms wel even goed voor het budget.

En nu is het dus weer maandag, tijd om weer op te starten met de dagelijkse werkzaamheden. Tijd om weer verder te gaan met ons afstudeeronderzoek. Ik wou het er voor deze week dus weer even bij laten. Uiteraard heb ik weer een online fotoalbumpje gemaakt met daarin een aantal foto’s van de meest onzinnige dingen, het uitgaan bij Senior Frogs, het kitesurfen op Boca Grandi, de avonturen op het piratenschip, en nog meer onzinnige dingen. Dus neem een kijkje zou ik zeggen! Fotooo’s.

Ayo!