Jurjendejong.com


Nieuwe Sponsor!  05 11 2008, 18:40

Categoriën: Nieuws

gearfreak

F-one voorziet mij al een tijdje van de beste kites en boards op de markt, en vanaf nu zal Gearfreak.nl (in Warns, vlakbij Stavoren) ervoor zorgen dat ik het deze winter niet koud ga krijgen. 

Gearfreak draait in de surfwereld al een tijdje mee en heeft inmiddels een erg goede naam opgebouwd. Tot 2005 was het een groothandel, maar door de enorme vraag hebben ze besloten ook een shop te openen. En met succes!

In de shop zijn merken als O'neil, Mystic, Dakine, Simmer en natuurlijk F-one vollop verkrijgbaar. Vanaf volgend seizoen gaat de shop ons kitesurfers echter verrassen met een nog groter aanbod van merken. Houd het in de gaten zou ik zeggen!

check de siteupdate Jurjendejong.com  30 05 2008, 16:31

Categoriën: Nieuws
Auteurs: Jorn

Jurjendejong.com werd tot voor kort flink gespammed door niet kitesurfende robots. Gelukkig is hier nu een einde aan gekomen. Je moet nu even een moeilijke rekensom oplossen voordat je kunt spammen, Iets wat natuurlijk voor de gemiddelde robot flink lastig is. Verder is Jurjendejong.com weer voorzien van een nieuw jasje en APK. Veel plezier!sticked 2007  12 04 2007, 14:38

Categoriën: Nieuws


 Het 2e sticked kitesurf season opening is een feit! Dit evenement ,wat het begin van het kitesurf seizoen zou moeten inluiden, werd vorig jaar voor het eerst gehouden bij camping ’t Soal in Workum. Wat een succes was dat! Kitesurfen, Feesten & Gezelligheid is wat mij betreft de ideale combinatie.

 Ik had me dit jaar voorgenomen om het gehele weekend mee te pakken, dus van vrijdag t/m maandag maar helaas liet de wind het wat afweten. De week voor het evenement kleurden de grafiekjes van windfinder hopeloos blauw, oftewel niet veel meer dan 5-8 knopen wind. Zondag zag er gelukkig wat hoopvoller uit met 16 knopen Zuid west, dus zondagmorgen om half 8 lekker brak in de auto richting Workum.   

Aangekomen op het event terrein waren de sporen van de zaterdagavond duidelijk zichtbaar… overal slaperige halfdronken hoofden bezig met optuigen.  Het toppunt waren nog wel nog de beultjes Tijn en Annie die net ontwaakten uit hun “camper” (seat marbella)  met 2-persoons luchtbed.  Na hier en daar wat gepraat te hebben besloot ik het er toch maar op te wagen en mijn 13m2 op te pompen, er stond immers al een klein briesje wind.


topdrukte op workum......         foto: Buur © / www.kitesurf-photography.com

Het wonder van Workum contest stond gepland om 12uur, dus tijd zat om nog even te knallen.  Ondertussen werd de heat indeling bekend gemaakt en bleek dat ik gelijk de eerste heat al moest! In totaal waren er 32 deelnemers die verdeeld over 8 heats van 4 man hun kunsten moesten laten zien. De wind was tijdens heat #1 nog niet echt optimaal en de windsurf-gang vond het blijkbaar nodig om midden in het wedstrijdgebied aan te meren….  Maargoed aan het  einde van mijn heat hoorde ik dat ik gewonnen had en samen met nog iemand (naam vergeten) doorging naar de volgende ronde.


Kiteloop.....                              foto: BramB ©/ www.brambast.nl


 
Take off........                 foto : Buur© www.kitesurf-photography.com
 Even lachen voor de camera....
                                    foto : Sticked ©


railey.....                 foto : Buur © www.kitesurf-photography.com

Ondertussen werden de andere heats gevaren en het viel me op dat het niveau toch vrij hoog was. De handlle-passes en (pogingen tot) slimchances  vlogen ons om de oren! Vooral Workum locals Jelle Hak & Klaas lieten veel spektakel zien.  Klaas was dan ook één van de 4 riders tegen wie ik het in de volgende ronde moest opnemen. De wind liet zich wederom van zijn slechte kant zien, met mijn bijna 90 kg was het hard werken om überhaupt hoogte te lopen.  Genoeg power om iets te laten zien had ik helaas niet dus deze ronde was voor mij de laatste.  

Na het wonder van Workum stond de boardercross op de planning. De boardercross bestond uit een parcours van 4 boeien die één voor één  moesten worden “gerond” en wie vervolgens het eerste met de kite in de lucht en board in de hand op de kant stond was door naar de volgende ronde. De 1ste heat ging lekker en mocht samen met Thod door.  Ondertussen kakte de wind nog verder in , en het zag ernaar uit dat ik niets eens zou kunnen varen met mijn 13 meter. Gelukkig waren de heren van Best kiteboarding bereid om een 17 meter yarga pro af te staan voor het goede doel (Top!).
Heat #2 ging ik dan ook lekker gepowered van start, en wist ik zelf tot de koppositie door te dringen.
Op de finish ging het echter helemaal mis…. Iets te enthousiast sprintte ik naar het strand, waardoor mijn kite uit lucht donderde en ik werd gediskwalificeerd.

Gelukkig was er buiten de wedstrijden ook nog genoeg te beleven. Zo waren bijna alle merken wel vertegenwoordigd en konden de aapjes zich helemaal uitleven op de gigantische handllepass trampoline.  

Ook dit jaar weer een dikke pluim voor de organisatie! Was helemaal top!

Voor de foto's : Klik hier

 Minimum wind action  13 03 2007, 10:43

Categoriën: Nieuws

imageZondag 11 maart.

Weinig wind , weinig actie maar veel fun!
Voor de pics : klik hierWelkom  13 03 2007, 10:25

Categoriën: Nieuws

imageWelkom op Jurjendejong.com.
Deze site wil ik voorlopig gebruiken om foto's van mooie kitesessie te posten.
Daarnaast zal ik proberen om de site up-to-date te houden met mijn kite-avonturen.

Vanaf september zit ik, als het goed is, voor een paar maanden op curacao om te KITEN KITEN KITEN!!
en...... om stage te lopen. Ik zal dan proberen wekelijks hier een stageverslag met foto's bij te houden
voor het thuisfront en geintresseerden.